(Internationaal) Nieuws en Wetenswaardigheden - 1

Raymond Beeren / 10.07.2008
Twee weken geleden vond er in Zweden de Haglöfs Åre Extreme Challenge plaats, een 1-dags solo-race met meer dan 200 deelnemers. Onderdelen: 25 km peddelen (wwwII), 15 km berglopen en 35 km ATB. De winst ging naar de New Zeelander Richard Usher.


Voor de snelle beslissers: van 20 tot 27 juli vindt er een non-stop 3 daagse adventure race plaats in Turkije voor teams van 2 personen. De entree en het verblijf zijn gratis. Dat moet ons Nederlanders toch aanspreken. Klik hier voor de website.


In augustus zal het Nederlandse Falke Sleepmonsters team deelnemen aan de Bull of Africa, een non-stop meerdaagse AR in Zuid-Afrika en een qualifier voor het WK in Brazilië (Ecomotion) eind oktober. Het team zal bestaan uit Fokko Hoeksma, Sophia van der Linden en Pepijn Paap. De 4e persoon is nog onbekend. Meer info op www.bullofafrica.com.


Meer info info over het WK.


In het eerste weekend van november zal het NK adventure racing plaatsvinden onder de vlag van Outdoor Valley i.s.m. X-Free Sport Management uit België. Deze samenwerking is gezocht omdat het NK in België zal plaatsvinden en tevens het Belgische Kampioenschap 2008 zal representeren. Omdat X-Free op goede voet staat met de jagers van bepaalde regio’s in België zal het ‘jacht-probleem’ omzeild kunnen worden. Met deze samenwerking wordt ook gehoopt dat er een mooie strijd zal gaan plaatsvinden tussen de Nederlanders en de Vlaamse, maar vooral ook de Waalse adventure racers. Meer info volgt…..


Begin december zullen er een record aantal verschillende nationaliteiten naar Portugal afreizen om deel te nemen aan de Portugal XPD Race. Deze race zal in 2009 het WK organiseren. Nederland zal vertegenwoordigd worden door Team 4Xtreme en Team DART Merrell. De Belgische delegatie is tot nu toe 1 team van het Malheur Ultrasport Team, maar er staat nog een tweede team in de startblokken. Alle teams hebben ambities voor het WK in 2009. Dit wordt een mooie generale repetitie.


Meer info over hoe adventure racers meehelpen bij de zocht naar avonturier Steve Fossett één jaar na zijn verdwijning en over de Raid Canéo Nature, een AR van Parijs naar Marseille over 10 dagen vind je op www.sleepmonsters.com.
PayPal Limited Edition SleepMonsters BUFF Patreon SleepMonsters Newsletter SleepMonsters Calendar SignUp

SleepMonsters

AR Discussion Group

Our Patrons

AR World Series

SleepMonsters Patreon

Thank you to all our

adventure racing

patrons


AR World Series

Thomas Proulx

-- -- --

Adventure Race Croatia

Warrior Adventure Racing

Brian Gatens

Chris Dixon

Rootstock Racing

-- -- --

Adventure Enablers

Ajita Madan

Chipp Dodd

Celia Nash

David Ellis

Erik Sanders

Graham Bird

Jakub Malik

Josh Hayman

Liam St Pierre

Magnus Foss

Marijn Edelenbosch

Nicola MacLeod

Possum Jump Adventures

Robert Rulison

Strong Machine AR

Your Adventure Maps

-- -- --

Adrian Crane

Barbara Campbell

Dejna Odvody

Ivan Park

Klaus Mygind

Lars Bukkehave

Marco Ponteri

Maria Leijerstam

Nigel Davison

Rob Horton

Semyon Yakimov